Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Bord & matgrupp

Matbord och köksbord för goda stunder

1111 st produkter
Visar 24 av 1111 produkter
1
...
47

Populära filtreringar

Ditt matsalsbord är en samlingsplats och en plats för kvalitetstid för dig själv eller med nära och kära. På Chilli hittar du matbord och köksbord som hjälper dig att skapa en trevlig matstund, vare sig du äter själv eller bjuder över vännerna på middag. Välj bland olika material, färger och stilar och komplettera med matchande eller omaka matstolar, ur vårt gedigna sortiment. Duka upp för frukost, lunch och middag samt för trevliga sällskapsstunder med spel eller mingel. 

Matbord och köksbord till olika rum

På Chilli finns det matbord och köksbord i en mängd olika stilar, färger och former. Vi har bord i klassisk, rustik, vintage, modern och retro stil, för att bara nämna några, och du kan garanterat hitta något som faller dig i smaken. Välj om du vill ha ett runt eller fyrkantigt matbord eller köksbord. Letar du efter ett bord till matsalen skulle vi råda dig att slå en kik på våra stora matsalsbord med plats för minst 8 personer. Vid köp av vissa bord på Chilli ingår det iläggsskivor. Annars kan du komplettera ditt matbord med iläggsskiva för när du väntar fler middagsgäster än vanligt, eller om du helt enkelt vill ha en maffigare bord. 

Vilket bord passar var?

Självklart ska du välja det bord som du tycker är snyggt och som du tror kommer att matcha din övriga inredning. Fundera över vilken design på matbord som skulle komplettera ditt övriga hem bäst. Bordet behöver inte nödvändigtvis gå i samma stil utan kan, med fördel, bryta av lite och kompletteras med stolar som knyter samman det hela. Vi har en hel del klassiska matbord i trä som ek och teak och som egentligen gör sig bra i de flesta hem och som inte drar allt för mycket uppmärksamhet till sig. Sedan har vi köksbord med iögonfallande detaljer och med moderna vibbar, dessa passar utmärkt för dig som letar efter något som gärna får sticka ut lite i hemmet. Något som blivit mycket populärt de senaste åren är matsalsbord i betong. På Chilli kan du hitta toppskiva i betong som ger ett rustikt och charmigt intryck. Dessa bord passar fint i en modern inredning. 

Utöver stilen ska du så klart se till att ditt nya bord ger dig tillräckligt med plats för det bordet är tänkt för. Ett matsalsbord är generellt sett större än ett köksbord. I matsalen är bordet kanske huvudmöbeln och det gör inget om det är det som tar upp mest utrymme. Ett köksbord är oftast lite mindre i storleken då det ska stå i ett rum där möblerna konkurrerar om utrymmet. Vi har matbord och köksbord med plats för 2-8 personer, välj storlek baserat på hur många ni är i hushållet, var bordet ska stå, och vad det ska tjäna för funktion.

Vad kan jag göra med ett matbord?

När du har hittat ett bord som du tycker om och valt stolar som ska stå runt så är det dags att fundera över vad som ska stå på bordet. När det inte står uppdukat är det nämligen fint att dekorera med exempelvis brickor, ljus och blommor. Skapa ett litet stilleben som smyckar bordet när det inte används och som även kan stå kvar även under middagen. Jobba med dekoration i olika nivåer så blir inte bordet så platt. Ett tips när du skapar stilleben eller dekorerar ditt matbord är att se till att ha udda antal prylar, dvs 3, 5 eller 7. En enkel och oklanderlig kombination på matbordet är en bukett tillsammans med 2 st ljusstakar. Har du ett större köksbord kan det vara riktigt snyggt att köpa flera ljusstakar i olika färger och höjder som skapar dynamik och liv på bordet. Spana in Chillis utbud av heminredning för inspiration. 

Hur inreder jag med ett matbord?

Förutom bord och stolar så finns det flera saker som hjälper dig att rama in och inreda din matplats - som mattor och lampor. Om du vill ha en matta som passar att ha under ditt matbord kan du vilja fundera över hur stor den ska vara. Se till att alla benen på bordet får plats på mattan och välj sedan om du vill ha en matta som är såpass stor att även stolarna står på den. 

Vad gäller ljussättningen och lampor till ditt matsalsbord finns det några tumregler som vi kan tipsa dig om. Det har blivit riktigt populärt, på senaste, att ha flera lampor över matbordet, det blir snyggt och skapar en härlig atmosfär. Har du ett bord på över 190 cm bör du definitivt ha fler än en lampa över ditt matbord. Men allt detta beror ju såklart på vilken typ av lampa du väljer, hur stor den är och hur många ljuskällor den har. 

Det kan vara svårt att veta hur högt över köksbordet en lampa ska hänga. Vi skulle rekommendera ett mått på mellan 55-60 cm över bordsskivan. Det beror lite på hur högt i tak du har hemma och hur långa ni är. Vi skulle vilja avråda dig från att hänga lampan under 50 cm över bordsskivan. Pröva dig fram och se vad som känns mest balanserat i just ditt rum. 

Vilken typ av matsalsbord har Chilli i sitt sortiment?

På Chilli kan du räkna med att kunna hitta billiga matbord eller köksbord online, utan kompromisser på stilen och kvaliteten. Välj och vraka bland hundratals matsalsbord och klicka hem det som faller dig i smaken och som matchar dina behov. Vi är glada att du har valt att handla hos oss och vill därför ge dig 365 dagars öppet köp för att du ska känna dig extra trygg!