Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Matbord & köksbord

Ovala matbord

42 st produkter
Visar 24 av 42 produkter
12

Populära filtreringar

Ovalt matbord - Stilrent & trivsamt

Ovala matbord har blivit allt populärare på senare tid, och det är inte svårt att förstå varför. Dessa bord ger en unik och modern touch till hemmets matsal eller kök och erbjuder samtidigt en praktisk funktion. Ovala bord är perfekta för att rymma fler personer vid bordet samtidigt som de tar upp mindre utrymme än rektangulära bord. De är också mycket bekväma för att sitta runt eftersom det inte finns några hårda hörn som kan störa. Ovala matbord finns i många olika stilar och materialval, från klassiskt trä till moderna glasalternativ, vilket gör det lätt att hitta en som passar din smak och stil.

Vanliga frågor om Ovala matbord

  • När passar ovala matbord?

    Ovala matbord passar bra i rum med avlång form eller där det finns begränsat utrymme. De kan också vara ett bra val om du vill ha mer flexibilitet i hur många personer du kan sitta runt bordet, eftersom de vanligtvis har en längre bordsskiva än rektangulära bord av samma storlek. Ovala matbord ger också en mjukare och mer organisk känsla i rummet, vilket kan passa bra om du vill skapa en mer avslappnad atmosfär.
  • Hur stort ovalt matbord för 4 personer?

    Ett ovalt matbord för 4 personer brukar ha en diameter på cirka 120-140 cm eller en längd på cirka 160-180 cm. Det är viktigt att bordet har tillräckligt med utrymme för maten och tallrikarna samt att det är bekvämt för gästerna att sitta runt bordet.
  • Hur stort ovalt matbord för 6 personer?

    Ett ovalt matbord för 6 personer bör vara minst 160-180 cm långt och 90-100 cm brett för att ge tillräckligt med utrymme för tallrikar och bestick samt för att sitta bekvämt. Höjden på bordet bör vara ca 75 cm för att passa vanliga stolar och matstolar.