Skippa sidhuvud och gå vidare.

Oemotståndligt låga priser på sängar, soffor & matgrupper!

Gäller t.o.m.:  

Matbord & köksbord

Runt matbord

150 st produkter
Visar 24 av 150 produkter
1
...
7

Populära filtreringar

Här på Chilli.se hittar du vårt stora utbud av runda matbord. Runda matbord är perfekta för att skapa en intim och social atmosfär under middagar och sammankomster. De är inte bara praktiska och funktionella utan även estetiskt tilltalande, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla typer av inredningsstilar. Hos oss hittar du ett brett utbud av runda matbord i olika storlekar, material och färger. Utforska vårt sortiment av runda matbord och hitta det perfekta bordet för ditt hem.

Vanliga frågor & svar om runda matbord

Vad är fördelarna med att ha ett runt matbord?

Ett runt matbord har flera fördelar jämfört med andra bordstyper. För det första skapar det en intim och social atmosfär, eftersom alla vid bordet kan se varandra och kommunicera lättare. Det gör det också enklare att nå mat och dryck. Dessutom passar runda matbord bra i mindre utrymmen, eftersom de inte har några hörn och därför tar upp mindre plats.

Hur väljer jag rätt storlek på mitt runda matbord?

För att välja rätt storlek på ditt runda matbord bör du först och främst tänka på hur många personer du vill kunna sitta runt bordet och hur mycket utrymme du har i rummet. Generellt sett rekommenderas en diameter på 90-110 cm för ett bord som rymmer 4 personer, 120-140 cm för 6 personer och 150-180 cm för 8 personer eller fler. Se även till att det finns minst 60-70 cm utrymme runt bordet för stolar och gångutrymme.

Vilka material kan jag hitta runda matbord i?

Runda matbord finns i en mängd olika material för att passa olika inredningsstilar och behov. Några av de mest populära materialen inkluderar trä, såsom ek, bok och valnöt, som ger en varm och klassisk känsla. Andra alternativ inkluderar glas, metall och betong, vilka kan ge en mer modern och industriell estetik. Välj ett material som kompletterar din inredning och uppfyller dina praktiska krav.