Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu - upp till 60% rabatt på sommarens utemöbler!

We do wood - dansk design som trendsäkrar ditt hem

0 st produkter

Trenderna förändras över tid, men vissa tidlösa favoriter består och danska We do Wood är ett av företagen som erbjuder stilrena möbler i sann skandinavisk stil som verkligen håller över tid. Vi på Chilli fastnade för möblernas hållbara formgivning och vackra materialval. We do wood genomsyras av sann kvalitet, ett gediget hållbarhetstänk och är ett företag som vi med stolthet erbjuder möbler från.

 

Designmöbler med respekt för miljön

We Do Wood’s historia börjar i Köpenhamn där företaget grundades 2011. Kärnan i företagets vision är att kombinera strikt hållbarhetstänk med förstklassig design. Genom att använda sig av så miljövänliga material som möjligt vill företaget arbeta hand i hand med naturen för att skapa verkligt hållbara möbler. Hållbarhet är så mycket mer än stil, material och produktion - det är ett grundval. Som företagsnamnet avslöjar är produkterna i huvudsak producerade av trä. Materialvalet faller då på bambuträ - ett av världens snabbast växande material. För att ytterligare garantera hållbarheten arbetar We do Wood enbart med certifierade bambu-plantage som är fria från kemikalier, bekämpningsmedel, herbicider och gödningsmedel.

 

Skandinavisk formgivning med nya ögon

Designern bakom We do Wood heter Sebastian Jørgensen och har en mångfacetterad bakgrund i den kreativa världen vilket präglar hans arbetssätt. Sebastian är en erfaren hantverkare som även har arbetat som konstnär vilket ger helt andra perspektiv på designprocessen. Själv börjar Sebastian alltid med att skapa en skiss som han sedan gör mock-ups och prototyper av i sin verkstad. Här kommer kunskaperna hos den forna möbelsnickaren till användning när han förbereder designmöbeln för att gå vidare till industriell tillverkning.

 

Funktionella möbler med oklanderlig design i sann dansk stil

Dansk design är nästan ett varumärke i sig själv med alla de tidlösa, stilsäkra och framförallt funktionella möblerna. Skandinavisk inredning, och speciellt dansk har ett naturnära sätt att arbeta och framställer möbler med rent formspråk som samarbetar med övrig inredning. Vi på Chilli uppskattar främst mångsidigheten hos dansk design och speciellt We do Wood har ett utbud som är både lättplacerat och lättmatchat i våra nordiska hem. De mjuka naturfärgerna charmar anspråkslöst och du väljer själv med vilka färger och former du kombinerar möblerna för att få fram just din personliga stil.

“Because We Do Wood is not just about furniture - it's also about respect, changes and common sense.”

    Visar 0 av 0 produkter