Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Bord & matgrupp

Träbord i ask, björk och furu

4463 st produkter
Visar 24 av 4463 produkter
1
...
186

Populära filtreringar

Träbord är en klassisk möbeltyp som har funnits i århundraden. De tillverkas vanligtvis av olika träslag som ek, björk eller furu och kan ha olika färger och ytbehandlingar. Träbord är populära på grund av deras naturliga utseende och hållbarhet. De kan användas i olika rum, som matsal, vardagsrum eller sovrum, och passar bra både till modern och traditionell inredning. Träbord är också en miljövänlig möbeltyp, eftersom trä är en förnybar resurs och kan återvinnas. Med rätt skötsel kan ett träbord hålla i många år och bli en vacker och funktionell del av hemmet.

Vanliga frågor om Träbord

  • Vilket träslag passar bäst till ett bord?

    Det beror på vilken stil och funktion bordet ska ha. Ek är en populär och hållbar träsort som passar bra till matbord. Björkträ är också en vanlig träsort som är lättare och kan användas till både matbord och skrivbord. För att ge bordet en mer rustik känsla kan man använda sig av furu eller gran. Val av träslag kan också påverkas av hur träet är behandlat och vilken färg man vill ha på bordet.
  • Hur behandlar man träbord?

    För att behandla ett träbord är det viktigt att först rengöra ytan noggrant. Sedan kan man välja mellan olika metoder beroende på vilken typ av trä som bordet är gjort av och vilket utseende man önskar. En vanlig metod är att använda linolja eller träolja för att skydda och ge bordet en vacker lyster. Man kan också använda lack eller vax för att skydda ytan. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och att upprepa behandlingen regelbundet för att bibehålla ytan i gott skick.
  • Vilka är fördelarna med träbord?

    Träbord har flera fördelar. De är naturliga och hållbara, vilket gör dem till ett miljövänligt val. Träbord kan också vara mycket vackra och ge en varm och inbjudande känsla till ett rum. De är också relativt enkla att underhålla och kan återställas till sitt ursprungliga skick med slipning och ommålning vid behov. Dessutom finns det många olika typer av trä att välja mellan, vilket ger möjlighet till unika designval.