categoryTopBlock
Möbler

Ovalt bord

237st produkter
Kampanj
  • Oval

Ett ovalt bord är en form av bord som har en avlång oval form. Det är ett vanligt bord för middagar, konferenser och möten eftersom det ger en mer intim och social atmosfär än ett rektangulärt bord. Ovala bord finns i olika storlekar och material, från trä till glas och metall. De kan vara enkla och eleganta eller mer påkostade med utsmyckningar och detaljer. En fördel med ovala bord är att de kan rymma fler personer än ett runt eller fyrkantigt bord av samma storlek. Dessutom ger den avlånga formen mer utrymme för de personer som sitter i båda ändarna av bordet.

Vanliga frågor om Ovalt bord

Hur högt ska ett ovalt bord vara?

Vanligtvis bör ett ovalt bord vara mellan 70-75 cm högt för att ge en bekväm sittställning för de flesta personer. Det är dock viktigt att ta hänsyn till storleken på stolarna som ska användas runt bordet för att säkerställa att höjden är lämplig för både bord och stolar.

Vilka är fördelarna med ovalt bord?

En av fördelarna med ovala bord är att de är mer lättanpassade till olika rum och sällskap. Eftersom de saknar hörn kan fler personer sitta runt bordet utan att det känns trångt eller obekvämt. Dessutom är ovala bord oftast mer stilrena och eleganta, vilket kan bidra till en mer sofistikerad atmosfär.

Filtrera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Form (1)
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Leverans inom 2-6 vardagar
Kampanj