Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Spelbord

Biljardbord

7 st produkter
Visar 7 av 7 produkter

Biljardbord är en populär form av underhållning och en investering som kan ge år av glädje och utmaningar. Med olika storlekar, material och stilar finns det en biljardbord som passar alla behov och budgetar. Skiffer och marmor är de vanligaste materialen som används för biljardbord, medan amerikanska och europeiska varianter erbjuder olika spelalternativ och regler.

Vilken storlek ska jag välja på mitt biljardbord?

Storleken på ditt biljardbord beror på dina behov och storleken på det rum där bordet ska stå. Vi erbjuder biljardbord i olika storlekar, från mindre modeller för hemmabruk till större modeller för professionellt bruk. Vanliga storlekar för biljardbord är 7, 8 eller 9 fot.

Vad är skillnaden på snookerbord och biljardbord?

Snookerbord och biljardbord skiljer sig åt både i storlek och antalet bollar som används. Snookerbord är vanligtvis mycket större än biljardbord och har mindre fickor. Snooker spelas med 22 bollar, medan biljard vanligtvis spelas med 16 bollar. Bollarna som används i snooker är också mindre och lättare än de som används i biljard. Regelverken och poängsystemen är också olika mellan de två spelen. Kort sagt, snooker och biljard är två olika spel med sina egna regler och utmaningar, som spelas på olika typer av bord.

Hur stort rum behöver jag för ett biljardbord?

Storleken på rummet beror på storleken på biljardbordet. En allmän tumregel är att du behöver en avstånd på minst två meter runt omkring biljardbordet för att kunna spela ordentligt. För ett standardbiljardbord på 8 fot behöver du ett rum som är minst 5,5 meter långt och 4,3 meter brett. Ett mindre biljardbord på 7 fot behöver ett rum som är minst 4,9 meter långt och 3,9 meter brett. Innan du köper ett biljardbord är det viktigt att mäta rummet där bordet kommer att stå för att säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme för att spela och röra sig runt bordet bekvämt.