categoryTopBlock
Inredning

Tapet

3 379st produkter
Kampanj

Om du vill uppgradera och förändra ditt hem kan du enkelt göra det med olika tapeter. Hos Chilli kan du hitta tapeter i olika mönster, färger och längder för att hitta den som passar dig och ditt hem bäst. Oavsett om du vill tapetsera om ditt sovrum, badrum, vardagsrum eller hall erbjuder vi högkvalitativa tapeter som gör oss säkra på att du kommer bli nöjd med ditt nya köp.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tapet behöver jag?

För att räkna på hur mycket tapet du behöver ska du börja med att mäta dina väggar. Där mäter du höjden och bredden. Du kommer därefter behöva titta på tapetrullens mått. Vanligtvis är måtten 10x0,53m. Här är det även viktigt att du kollar om du valt en enfärgad tapet eller tapet med mönster. Har du en tapet med mönsterpassning är det alltid bra att köpa lite extra. Det vill säga, har du en fondtapet med måtten 10x0,53m räcker det till 4 våder i ett normalhögt rum (2,4m). Har du en tapet med mönsterpassning kommer tapeten enbart räcka till 3 våder i ett normalhögt rum.

Vad behöver jag för att sätta upp tapeter?

Det är viktigt att du har rätt verktyg som krävs för att sätta upp tapeter. De verktyg du kommer behöva är vattenpass, tumstock, tapetkniv, roller, pensel, tapetsvamp och en stållinjal. Du behöver även rätt tapetlim. Vilket lim du ska använda brukar stå på tapetrullarna.

Vad menas med våder?

Ordet våd är den längd som skurits från rullen och ska täcka väggen, det vill säga från golv till tak. Du behöver alltså räkna ut hur många våder du får ut per rulle för att veta hur många tapetrullar du behöver köpa när du ska tapetsera hemma.

Hur sätter jag upp tapeter?

Du börjar med att mäta ut vägghöjden för att sedan skära våderna. När du sätter upp första våden är det viktigt att den blir rak. Detta gör du enklast genom att utgå från ett lodsnöre och ett vattenpass. Sedan är det dags att limma. Antingen limmar du väggen eller våderna. Vilket av dem beror på vilken tapet du valt. Dra sedan upp första våden mot taket och fäst överdelen i rätt höjd innan du släpper taget. Släta sedan ut resten av våden med hjälp av dina tapetverktyg. Börja från mitten och uppåt sedan mitten och nedåt för att till sist släta ut kanterna. Fortsätt sedan med resten av dina våder och sätt dem kant i kant. Slutligen skär du av tapeten vid golvlisten och sedan vid taket med hjälp av en tapetkniv. Har du limrester så kan du enkelt tvätta bort dessa med en fuktig svamp.

Filtrera
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Motiv
Färg
Materialtyp
Form
Typ
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Utseende
Leverans inom 2-6 vardagar
Kampanj